2017 er skudt i gang, og det betyder at min hverdag i det franske for alvor starter.

Der har været stille på bloggen, hvilket i store træk skyldes, at vores ellers forholdsvis normale liv har taget en stor drejning. Tiden er blevet brugt på at nyde livet nu og her på bedste vis sammen med min søde kæreste. For ej at forglemme min afsluttende eksamen, som nu heldigvis er veloverstået. Så nu kan der skrives designteknolog på CV’et.

Der er ingen tvivl om, at 2016 har været vores mest spændende og oplevelsesrige år. Efter at have rykket teltpælene op, har vi igennem det sidste halve år oplevet meget. 2017

Turist-fasen

På første etape af vores franske eventyr, mødte jeg den første fase – “Turist-fasen”. Paris er smuk, nok den smukkeste og mest charmerende by jeg har lagt et visit forbi. Starten på eventyret har været overvældende. Et nyt kapitel, i en ny by, nyt sprog med nye udfordringer og flere nye bekendskaber. Som to vaskeægte livsnydere har det franske land taget os med storm. Sen aftensmad ude, alting til sin tid og så man kan roligt sige, at der er blevet vendt om på nat og dag. – Kulturen og mentaliteten er lige os. 2017

2017 paris

Er-det-nu-ok-at-lave-ingenting-fasen

Fase 2 har dog også strejfet mig – restløsheden og samvittigheden. En fase jeg stadig ikke har vendt mig helt af med. At have håndbold, franskundervisning samt et smut i det lokale fitness center i ny og næ som det eneste gøremål på ugens program er et privilegium og jeg er dybt taknemlig. For tid er den største gave. Det kan lyde forkælet, men at acceptere at det er okay at lave ingenting er staks værre for mig, som er vant til at have flere bolde i luften på en gang. Jeg kan nærmest ikke huske, hvornår jeg sidst ikke har haft et arbejde ved siden af mine studier.

Jeg får ofte spørgsmålet – “Jamen hvad så med dig S, lever du bare livet og drikker kaffe på den nærmest fortorvscafe?” Svaret er nej, for jeg kan ikke fordrage kaffe! Men ja, pt fordriver jeg tiden med at bearbejder alle de nye indtryk. Gøre det der falder mig ind og nørde med franske gloser. Jeg forsøger at skabe nye kontakter igennem håndbold, som jeg spiller 4 gange i ugen. Men det er lettere sagt end gjort. Jeg kæmper ihærdigt med blot at forstå “drikkepause”, “højre og venstre” osv., da alt kommunikation selvfølgelig foregår på fransk?! Men helt ærligt? Jeg brokker mig ikke, og egentlig kunne jeg nok godt vende mig til det. 2017

2017 - paris

2017 - paris

2017

2017-fasen

Næste fase hedder dog – “Jobsøgnings-fasen”. Færre forpligtigelser giver mulighed for at drømme større. En drøm vil altid være en drøm, indtil du tager handling, siger de kloge hoveder jo. Hvad jeg drømmer om, ja det er så spørgsmålet til 1 million? Jeg har derfor tænkt mig, at sætte mig ned og lave en liste over 5 af de ønske-jobs jeg har i tankerne (kommer på bloggen senere). Det lyder optimistisk, ja det er det måske også. Men om jeg skal arbejde frivilligt er irrelevant for mig. I år handler det om at lære, rykke grænser og skaffe erfaringer.. og muligheden bliver ikke større.

2017, jeg er klar til dig. Til flere indtryk, udfordringer og vidunderlige oplevelser, som jeg stræbsomt vil forsøge at dele flittigt med jer. Har du bestemte tips, gode ideer eller flere steder samt emne du godt kunne tænke dig at læse og høre mere om på bloggen? Så er du mere end velkommen til at smide en kommentar til indlægget. 2017

Jeg håber, at I alle har fået en god start på det nye år.

Tusind tak fordi du læser med.

 

Vi ses i Paris // S