Jeg bliver ofte spurgt, om hvad man skal se, når man skal til byernes by for første gang. Paris kan være en stor mundfuld og en by, som man kan blive ved med at beundre og gå op opdagelse i. Men har du din debut tur i storbyen eller ønsker du blot at se de attraktioner alle snakker om? Så kan du læse mere om klassiskerene her.

 FRANSKE PERLER

 paris
Notre-Dame

En af Paris’ helt store seværdigheder er Notre-Dame. Katedralen er et godt sted at starte dagens udflugt på, da det ligger centralt og er en af de helt store turistattraktioner. Heldigvis er Notre-Dame enorm, hvilket også betyder at den eventuelle lange kø bevæger sig hurtigt. Med de mange overdådige detaljer er katedralen et værk for sig. Smut en tur op i tårnene, hvor udsigten er mindst lige så smuk som resten af bygningen. En historisk oplevelse for hele familien.

Tip: Fri entre (dog ikke i tårnene). Besøg Notre-Dame fra morgenen af eller vent til efter en regnbyge.
Metro: Saint Michel Notre-Dame

Paris
Musée du Louvre

Næste stop går et smut forbi Louvre. Stedet du ikke kan undgå at forbinde med Paris. Museet er verdens største og et af de mest kendte. Louvre er både beundringsværdig udefra og indefra. Glaspyramiden i Louvre’s gård bruges også som indgang. Selv falder jeg ikke på røven over kunst og malerier af ældre dato, men selve arkitekturen og størrelsen af museet er graciøs og værd at opleve. Langs med Louvres nordside løber Rue de Rivoli med elegante arkader, forretninger samt caféer. Så byder vejrguderne på kedeligt vejr, så brug et par timer på at besøge gæstfrie Mona Lisa – hun bor som en drøm.

Tip: Fri entre – Er du under 25 og EU-borger, så er der fri entre. Husk billedlegitimation.
Metro: Louvre Rivoli

 Paris
Jardin des Tuileries

Efter dit besøg på Musée du Louvre, vil jeg anbefale dig et besøg i Jardin de Tuileries, som du finder mellem Louvre og Concorde pladsen. Tag et pusterum fra byens travle atmosfære og nyd den smukke natur i en af parkens grønne stole ved springvandet. Som en bonus finder du boder med varme og sprøde crepés med nutella og alt hvad hjertet begærer.
Metro: Tuileries

Paris
Champs-Elysées

Efter et pusterum er det blevet tid til endnu en klassiker – nemlig Champs-Elysées. Den brede og blomstende shoppinggade med mange kendte brands for hele familien. Er du kommet for at shoppe de mærker vi alle kender, så er gaden helt oplagt til dig, som blot har en kort weekend i Paris. I december finder du det store julemarked, som smelter enhver jule-elskers hjerte. Derudover finder du af og til spændende events.

Tip: Gaden er fyldt med turister, hvilket betyder mange lommetyve. Så vær obs på dine lommer og genstande.
Er du på visit i længere tid, vil jeg anbefale dig at gå på opdagelse i de små sidegader.
Metro: Charles de Gaulle Étoile

 

paris
Palais de Tokyo

Har du fået nok af den gode udsigt, så læs med her i stedet. Skal jeg være kulturel (hvilket byen jo er oplagt til), så er Palais de Tokyo mit fortrukne sted at fordybe mig i. Stedet ligger mellem Eiffeltårnet og Triumfbuen, blev opført i 1937 og er som sådan ikke en klassiker. I dag byder museet på moderne eksperimentel kunst, som bliver skiftet ud løbende. Stedet er meget specielt, og man fornemmer hurtigt hvordan kunstnerne afprøver deres kunstneriske udfoldelser af. Et sted hvor kreativiteten kommer på arbejde. Derudover er de rå vægge og de industrielle rum med til at danne den perfekte atmosfære for den mere skæve kunst. Så er du typen som er vild med Aros og tv-serien Arvingerne, så er Palais de Tokyo stedet for dig.

Tip: Billetten koster 12€, 18-25 år 9€ og fri entre for unge under 18 år. Det er muligt at købe et årskort, hvor der er mange penge at spare.
Husk at tjekke åbningstiderne, da stedet af og til holde lukket grundet nye installationer. Se her.
Metro: Pont de l’Alma

NYD DEN GODE UDSIGT

triumf
Den gamle Triumfbue

Forenden af Champs-Elysées finder du et af Paris’ store vartegn, Triumfbuen. Triumfbuen er Napoleons hædersgave til sine soldater, som han desværre aldrig selv nåede at se færdig. Stop op og se flammen fra den ukendte soldats grav, eller tag en tur på i toppen og nyd udsigten over Paris efter en skøn dag med mange kilometer i benene.

Tip: Husk studiekort. Pris for voksne er 8€, studerende mellem 18-25 år 5€ og børn fri entré.
Metro: Charles de Gaulle Étoile

 

paris
Eiffeltårnet i Paris

Eiffeltårnet skal du selvfølgelig se på din rejse. Faktisk er det også svært at undgå, når det stikker 320 meter op i himlen og derfor kan ses i det meste af Paris. Dog vil jeg anbefale dig at tage en tur op i tårnet, og troede du (som jeg selv), at du ikke led af højdeskræk, så bliver du måske klogere. Bedre udsigt finder du ikke. Om vinteren er der mulighed for at skøjte oppe i tårnet – mere romantisk bliver det vist ikke.

Tip: Husk at tage din tålmodighed med, da du ikke er den eneste, som ønsker at besøge det populære tårn. I højsæsonen skal du afsætte godt med tid. Dog vil jeg anbefale dig at tage derud på en solskinsdag, hvor den hvide by viser sig fra dens smukkeste side. Ta’ trapperne op – så har du både fortjent og sparet nok på billetten til en stor is.
Metro: Tour Eiffel

Er du en af de mange som ikke orker lange køer, så kan jeg anbefale dig at besøge Montparnasse Tower, hvor du også kan nyde udsigten over Paris. Tag en smut op på 56 etage, hvor udsigten heller ikke er til at stå for.

Adresse: 33 Avenue du Maine, 75015 Paris, Frankrig

 

paris
Montmartre

Kan du ikke få nok af den gode udsigt, så ta’ på tur i Montmartre-kvarteret. Her finder du det højeste punkt i Paris, hvor du får en helt forrygende udsigt over den vidunderlige by. Derudover byder kvarteret på en helt unik atmosfære med et strejf af det gamle Paris. På toppen finder du Sacre-Coeur kirken, som også er et besøg værd. Er vejret godt finder du mange charmerende cafeer til gode priser, hvor de blandt andet serverer verdens bedste moules frites. Hold øje med stedets mange markedsdage, hvor du kan gøre en god handel.

Tip: Et besøg i Sacre-Coeur er gratis. Er du taget på tur i kvarteret, kan du besøge det populære Moulin Rouge på vejen.
Metro: Anvers

SÅ SKAL DER SHOPPES

Rue-du-Tresor-cute-street-in-the-Marais-Paris
Marais kvarteret

Marais kvarteret er helt sikker mit yngling kvarter, som jeg kan bruge timer på at gå og udforske. Kvarteret består af smalle gader og er i de seneste år blevet et mere trendy kvarter. Her møder du alt fra parisiske hipster til ortodokse jøder, hvilket gør dette område til en af mine favoritter. Er du kommet for at shoppe, så finder du et hav af spændende konceptbutikker og specielle brands her. Men det kræver du sætter tid af til at lede, da butikkerne ligger spredt. Derudover møder du en masse hyggelige specialbutikker, flere billige shawarma spots og små hyggelige cafeer. Snyd ikke dig selv for at opleve det karakteristiske og kreative kvarter.

Tip: Det kan være en fordel af besøge kvarteret søndag frem for lørdag, hvor de fleste butikker holder lukket i dette område. Derudover byder stedet på mange små grønne spots.

Der findes en masse spændende butikker og cafeer. Jeg vil blot nævne et par stykker her.

Caféer:

 • Season & Season take away – “Insta venlig café” som byder på sundere cafe mad og lækre juice. (glutenfri)
 • T’cup – bestil din the eller kaffe her. De laver iøvrigt verdens bedste weekendbrunch og nogle skønne scones.
 • Cafe Charlot – prøv deres “Poached Organic Eggs A La Norvégienne” med fritter eller søndagsbrunch, du bliver ikke skuffet. Et hyggeligt sted som altid er godt besøgt.
 • L’as du fallafel – byens bedste fallafel finder du her. Her får du mad for pengene. Nyd den to-go.
 • Grazie – spis din pizza her. Både indretningen og pizzadejen er der ikke noget at sætte en finger på. Smut forbi og nyd en sprød “Diva”.

Konceptbutikker:

 • Archive 18-20
 • The Broken Arm
 • Merci
 • No42
 • Colette (ligger ikke i Marias, men værd at besøge)

Metro: Bastille

 

Latiner kvarteret

Latiner kvarteret i en oplevelse for sig. De små gader er fyldt med charme og særligt om sommeren kan du rigtig fornemme kvarterets kreativitet. Stedet er oplagt til en rolig dag med lange cafebesøg, og slentreture gennem de hyggelige mad-markeder. Om sommeren vrimler det med bøger og kunstnere – et område som udtrykker den parisiske mentalitet godt. Har du den store pengepung med finder du flere populære restauranter her, som garanterer en mindeværdig madoplevelse.

Tip: Er vejret i top kan du tage en tur i Jardin du Luxembourg, som er en af de fineste parker i Paris.

Cafeer:

 • Cook’n Saj – Sund libanesisk fastfood. Jeg kan særligt anbefale en af deres populære Saj-menuer. På den familieejede café er du garanteret en fantastisk betjening.
 • L’Avent Comptoir – en lille og hyggelig tapasbar, hvor man kommer hinanden rigtig meget ved.

Metro: Cluny – La Sorbonne eller Luxembourg

 

paris
Galeries Lafayettes 

Er du en shopaholic og er vejret ikke er værd at skrive hjem om? Så kan du med fordel tage et smut forbi Galeries Lafayettes. Her kan Magasin godt pakke sammen. Centeret er så stort, at det til tider kan virke uoverskueligt. Dog finder du alt hvad hjertet måtte begære samt mærker lige fra Topshop, Acne Studio til de mere avantgarde designere. Så er du et mærkedyr, kan du finde alle mærker samlet her på et sted. Derudover er bygningen delt i to – en til herre og en til damer. Snyd ikke dig selv for at tage en tur op på bygningens tagterrasse, hvor du kan nyde en kold drink eller spise med en udsigt på første klasse.

Tip: Franske mærker som Isabel Marant er billigere hernede og med et Galeries Lafayettes medlemskort for du oven i hatten 10% rabat. Ha’ tålmodigheden med dig, der er ofte mange mennesker.
Metro: Auber

 

Jeg håber du kan bruge min turist-guide på din kommende tur til Paris. Mit personlige råd er dog også at afsætte tid af til at gå på opdagelse i de mindre turistede gader, hvor du oplever det mere autentiske Paris. En guide jeg måske vil komme med senere. God fornøjelse!
// S