Efter en lille måned er jeg for alvor ved at falde på plads i det franske. Foruden at drikke kaffe på en fortovscafé, spise mig mæt i Croque Madame samt bande over min afsluttende eksamen som designteknolog, bruges tiden på at udforske byernes by.

Jeg er forelsket i Paris, som er så smuk en by på alle årstider. Følelsen af at der ingen ende er på Pais og alle små hemmelige sidegader, som dukker op rundt omkring, er fantastisk. Hver dag er en ny oplevelse. Det er ingen hemmelighed, at kærlighedens by byder på mange attraktive og overdådige bygningsværker som Eiffeltårnet, Notre Dame, Triumfbuen m.m. Alle præget af forskellige stilretninger lige fra middelalderen til renæssancen. Bygninger som alle folk kender og bør se. Jeg elsker dog at gå på opdagelse i de stemningsfulde kvartere, for forhåbentlig finde de hemmelige steder, som den indfødte Parisienne kender til.

Igår på vores plakatjagt opdagede vi tilfældigt denne lille perle, i det ellers voluminøse hvide landskab – en væske ægte drømmegade for alle os likes-huntere på de sociale medier. Rue Crémieux, den maleriske lille gågade med prangende facader. Stedet består af 35 små rækkehuse i hver sin farve, som du finder i det 12.arrondissement.

Et værktøj

Charmen skyldes det initiativ, som de glade indbyggere bidrager med. De små byhuse er velholdte og malet i alle regnbuens farver, hvor frodige planter og buske trives og giver et helt specielt udtryk. Om sommeren skulle gaden være en ekstraordinær oplevelse, hvor beboerne flokkes ude på gaden med borde, bænke og kaffe som en stor kollektiv enhed. Det er da indbegrebet af hygge, vil jeg mene.

Det er dog sjovt at se, hvordan særligt det kvindelige køn strømmer dertil, iført deres mest chikke puds, for at få det helt rigtige profilbillede i kassen. Jeg indrømmer selv, at der ofte skal mange skud til, for at få et acceptabelt instagram billede. Her er gaden et så stærkt værktøj i sig selv, at det stort set ikke kan undgåes at vende tilfreds hjem.

Jeg kunne bruge timer på at sidde og beundre de forbigåendes kreative tankegang til forskellige poseringer og brug af gadens fantastiske egenskaber. Dog var det med en hvis respekt for de beboende, at vi efter en masse hurtige skud træk os tilbage.

 

dsc_0960Da vi heldigvis begge har fri i denne weekend, skal der i aften hygges i det flamboyante natteliv i Paris, hvor der er et par cocktailsbare, som skal studeres nærmere. Det er vel fredag. God weekend til jer!

Á bientôt // S