Oh shit.. Jeg får dagligt et rap over fingrene af min bedre halvdel pga. min manglende indsats på bloggen. Sagen er den, at jeg har været en del presset over en længere eksamensperiode. (Ja, ja.. god undskyldning)

Men nu er det et overstået kapitel, som heldigvis endte godt. Jeg skal love for, at det er blevet koldt udenfor! Dette får mig til at tænke på, at jeg helt har glemt, at fortælle jer om min fantatiske tur til Paris i julen – bedre sent end aldrig.

I dag er det lidt over et halvt år siden, at Jesper og jeg forlød hotelværelse nr.405 og flyttede tilbage til det trygge kolde nord. Men wow, det kan altså også godt være koldt om vinteren i Frankrig!

Den første sne i ca. 6 år faldt, da min veninde Emilie og jeg steg ud af flyveren i Charles de Gaulle lufthavnen. Det kolde vejr skulle dog ikke have lov til at ødelægge det gode humør og de mange planer, som vi havde skemalagt nøje. Emilie har før været i Paris, så vi har begge set de store og mest kendte turistattraktioner. På vores tur kunne vi derfor også have fuldt fokus på, at finde de, for mange, små ukendte gader og skjulte skatte.

Paris i julen

Paris i julen

Paris i julen

Velkommen til det 10 adr., lad som om I er hjemme

Vi havde valgt at bo i et lille studio helt oppe under tagene. 1. fordi vores SU ikke tillod andet, men også pga. ønsket om at opleve den helt autentiske charme. Og det skal jeg da lige love for, at vi fik lov til. Lad os bare sige, at den første dag blev brugt på at finde et møntvaskeri, den korteste smutvej til supermarkedet, boulangerie, for ej at forglemme nabolagets apotek (Et godt tip: der er virkelig mange penge at spare på cremer og andet godt!) Det 10 adr. er et kvarter, som jeg aldrig har befundet mig særlig meget i. Men som sikkert er helt fantastisk – særligt om sommeren! Men der er også stor forskel på, at besøge Paris i julen og så om sommeren.

Søger du at bo i det mere autentiske og virkelige “parisianske miljø”? Så er dette kvarter et godt bud. Om sommeren kan du fornemme en summen af mennesker langs Canal Saint Martin, hvorimod der godt kan virke en smule dødt i vinterperioden. Mit absolutte ynglings kvarter er stadig Le Marais og Saint Germain, hvor du finder utallige vintagebutikker, spændende små bogbutikker og de helt store brandstores.

Paris i julen

Paris i julen

Paris i julen

Paris i julen

Paris i julen

Stay turned – skattejagt i Paris

Anden dagen startede et helt andet sted. Som nogle af jer faste læsere ved, så lavede jeg en guide inden afgang. Dagen startede her på HollyBelly. Jeg kan med sikkerhed sige, at du her finder Paris’ bedste pandekager. Dem må du IKKE snyde dig selv for at prøve. Vores studio var ret primitivt og nogle gange kunne vores forlængede weekend godt minde en smule om filmen “Taken”, hvor to piger bliver kidnappet. Lad os bare sige, at vi ikke rigtigt var på værelset. Dette resulterede også i, at vi spiste alle vores måltider ude. Hold derfor øje med guiden i den nærmeste fremtid – vi fandt virkelig nogle små perler, som jeg selvfølgelig vil dele med jer!

På dag 4 valgte vi at mødes med en masse af mine venner og “franske familie”. Det var en fantastisk følelse at se dem igen og introducere Emilie for dem. Sammen tog vi ud for at heppe på Aalborg Håndbold og drengene, som desværre måtte tage hjem med et nederlag efter en god fight.

Paris i julen
Paris i julen
Paris i julen
Paris i julen
Paris i julen
Paris i julen
Paris i julen
Vintageshopping og julemarkeder

Turen sluttede af med at efterforske vintagebutikker, bogforhandlere og de forskellige julemarkeder i Paris. Jeg må ærligt inddrømme, at vi var en lille smule skuffede. Grundet frygten for terror var flere af deres julemarkeder og traditioner som fx. skøjtebanen og julemarkedet på Champs Élysées lukket. Det er altså ikke det store juleshow du skal forvente dig i Paris i julen. Men jeg kan anbefale dig at tage et smut forbi storcenteret Galerie Lafayette, som altid er en overdådig oplevelse på alle årstider.

Jeg vil i den kommende tid smide en masse tips og seværdigheder op på bloggen. Stay turned!

Bisous S

Paris i julen