Glædelig 1. december alle sammen. Julen er endelig skudt i gang, min eksamensopgave er blevet sendt afsted og jagten på kalenderlyset er for alvor sat i gang. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg er en monstrøs jule-elsker! Derfor blev sidste søndag også i julens tegn, hvor turen gik et smut forbi Frederikskirken, den danske kirke i Paris. Kirken har i forrige weekend afholdt Marché de Noël á l’Eglise Danoise. Her kommer danskerne hinanden ved, spiser smørbrød og æbleskiver eller kan handle ind. En tidslomme for sig. Jul jul jul jul jul jul jul jul jul jul jul jul. Jul i paris

dsc_1005

Indkøbslisten var lang..

Selvom Paris byder på mange delikate madoplevelser, så finder man hurtigt måltider og produkter man savner ved at bo i udlandet. Jagten gik i dag ind på tarteletskaller, men de var desværre i høj kurs og udsolgte. Men hvad er julen også uden karry sild, brunkager og remoulade? Jeg havde nu nok foretrukket vaniljekranse og et kalenderlys..
(Man bruger åbenbart ikke kalenderlys i Frankrig!?!)

dsc_0996

jul
Jul i Paris – en magisk atmosfære

Skal du et smut til Paris i julen vil jeg anbefale dig at tage en tur forbi Champs Elysées, hvor 150.000 julelys pryder gaderne, pakket ind i juleboder så langt øjet rækker. Her kan du købe alt fra brændte mandler, halstørklæder i cashmere og smykker. Har du en sødtand skal du passe på. Boderne vælter nemlig med fristelser af pandekager, glaserede æbler og hvad der ellers måtte høre julen til. Vi fik også smagt franskmændenes svar på glög, nemlig vin chaud. En klassiker du helt sikkert må prøve.

Som altid er jeg i dårlig tid med min ønskeseddel, da jeg aldrig ved hvad jeg skal ønske mig, når det kommer til stykket. Men det er vel blot et godt tegn. Står du i samme situation som jeg, vil jeg anbefale dig at følge med på bloggen, hvor der i de kommende dage kommer et hint eller to dertil.

Indtil da må I have en skøn 1. december.

 

Bon journée

// Sascha